Aangepaste rijlessen

 

Autorijschool De Neer is naast het geven van reguliere rijlessen ook gespecialiseerd in het geven van lessen aan mensen met een lichamelijke beperking.

Daarvoor beschikken wij over een lesauto die moduleer aangepast kan worden, hierdoor kunnen wij aan bijna iedereen rijles geven.

Ook begeleiden wij u in de contacten met het CBR.

Ook mensen met ADHD en Autisme zijn bij ons aan het juiste adres


Nog geen rijbewijs:

Samen met onze rijinstructeur gaat u de weg op en leert u veilig en stap voor stap aan het verkeer deel te nemen. Het CBR beoordeelt de rijgeschiktheid, tijdens een speciale rijtest. Uiteindelijk volgt er van het CBR een verklaring van rijgeschiktheid, hierop staat aangetekend welke autoaanpassingen noodzakelijk zijn.

Wel een rijbewijs:

Als u al een rijbewijs heeft, maar door een ongeval of ziekte een beperking heeft hoeft u niet opnieuw examen te doen. Het is wel verstandig om een aantal proeflessen of gewenningslessen te nemen. Hiermee kunt u straks vol vertrouwen in uw aangepaste auto op een veilige manier deelnemen aan het verkeer. Indien gewenst kunnen wij u in contact brengen met verschillende bedrijven die voor aanpassingen in uw eigen auto kunnen zorgen.

Meer informatie over rijlessen vindt u op de website van de CBR en de UWV Hier kunt u ook alvast alle codes downloaden die worden gehanteerd en vindt u alle regelingen eisen die gelden voor het rijden in een aangepaste auto.